Loire-Atlantique en de Vendée

Dit uitgestrekte kustgebied biedt talloze jachthavens en badplaatsen om naar hartenlust te verkennen. Deze regio strekt zich uit van de stranden van het Pays de la Loire in het noorden, langs de kustlijnen van Les Landes, het Bassin d’Arcachon en Charente-Maritime tot aan de stranden van de Baskische kust bij Foto: © A. Lamoureux

Zandstranden en wilde kusten

 

Daar waar de Loire uitmondt in de Atlantische Oceaan is het landschap zo veelzijdig dat het je telkens opnieuw verrast. Van Nantes, een stad met een rijk en onverwacht cultureel erfgoed, tot aan Saint-Nazaire waarvan de geschiedenis nauw verweven is met de oceaan, wacht je ontdekking na ontdekking. De kust bestaat uit een reeks baaien en lange zandstranden, beschermde gebieden zoals het natuurpark Brière, de zoutpannen van de Guérande en badplaatsen zoals Pornic, La Baule of Saint-Brevin-les-Pins.
Het hele gezin komt aan zijn trekken in de Loire-Atlantique. En ook hier genieten je smaakpapillen van de heerlijkste zeevruchten. Neem plaats op een rustige plek in een kleine vissershaven als Le Croisic, probeer eens een galette, de beroemde boekweitpannenkoek, of een muscadet in Clisson, een stadje met Italiaanse charme te midden van de wijngaarden.
In de Vendée staat je 140 km zandstrand te wachten, maar ook ongeveer 250 km aan beschermde wilde kustlijn, 18 gerenommeerde badplaatsen met een onnavolgbare flair en de twee eilanden Yeu en Noirmoutier. Kleine paradijzen in het midden van de Atlantische Oceaan, als parels voor de kust. Tot de beroemdste badplaatsen van de Vendée behoren onder meer Saint-Jean-de-Monts, ideaal voor gezinsvakanties met 8 km aan schitterende stranden, Saint-Gilles-Croix-de-Vie, de beroemde sardinehaven, Les Sables-d’Olonne, de stad van de ‘Vendée Globe’ en La Tranche-sur-Mer, ook wel ‘klein Californië’ genoemd.
Geniet van uitgelaten momenten in de Puy du Fou®, dat al verschillende keren is uitgeroepen tot ‘beste pretpark ter wereld’.

Saint-Brevin ligt tussen de Loire en de oceaan. Hier ervaar je duizenden kleuren en landschappen. Ben je een grote natuurliefhebber? Hou je van cultuur? Krijg je niet genoeg van watersport? Ben je wandelaar of fietser en wil je graag eens een betoverende route langs de Loire afleggen? Voor al deze activiteiten is Saint-Brevin-les-Pins ideaal. Er zijn verschillende opties voor het hele gezin: stranden, bossen, historisch erfgoed, cultureel en artistiek vermaak en nog veel meer.

 

Meer informatie:
http://www.vendee-toerisme.nl/
https://www.atlantic-loire-valley.com/

 Nantes © J.D-Billaud

Nantes

Nantes: een culturele stad met het kasteel van Nantes, het Jules Verne-museum, Les Machines de l’Île met de grote olifant en de draaimolen van de onderwaterwereld en nog veel meer. Een bruisende stad met het culturele centrum Le Lieu Unique, het evenement Voyage à Nantes en natuurlijk volop gelegenheid tot shoppen in de beroemde Passage Pommeraye.

Meer informatie:  https://www.nantes-tourisme.com/en/welkom

Escal’Atlantik – St. Nazaire © SNAT – V. Bauza

Saint-Nazaire

De havenstad
Havenstad met het museumschip Escal’Atlantic, de majestueuze scheepswerven en de Airbus-fabriek. Saint-Nazaire nodigt je uit tot heerlijke wandelingen, fietstochten en inlineskaten langs de strandpromenade: deze stad leeft met de zee.

Meer informatie:  https://www.saint-nazaire-tourisme.nl/

Pornichet © T. Locquard

Pornichet

Gezinsvriendelijke badplaats

Gezinsvriendelijke badplaats met veel vermaak voor kinderen, kleine rotsachtige baaien en lange stranden in het verlengde van de baai van La Baule.

Meer informatie:  https://www.pornichet.fr/

Zonsondergang over de zoutpannen van Guérande © A. Lamoureux

In de omgeving van Pornichet, La Baule, Guérande

Guérande en zijn zoutpannen

Middeleeuwse stad omringd door vestingwerken en de Porte Saint-Michel. De zoutwinning in de zoutpannen was ooit de bron van alle welvaart in dit gebied. Ontdek historische locaties, bezoek de zoutpannen en ga vogels kijken op deze unieke locatie.

Meer informatie:  https://en.labaule-guerande.com/

© Bertrand Beschard

Saint-Brevin-les-Pins

Saint-Brevin ligt tussen de Loire en de oceaan. Hier ervaar je duizenden kleuren en landschappen. Ben je een echte natuurliefhebber? Hou je van cultuur? Krijg je niet genoeg van watersport? Ben je wandelaar of fietser en wil je graag eens een betoverende route langs de Loire afleggen? Voor al deze activiteiten is Saint-Brevin-les-Pins ideaal. Er zijn verschillende opties voor het hele gezin: stranden, bossen, historisch erfgoed, cultureel en artistiek vermaak en nog veel meer.

Pornic©V.-Bauza_LAD

Pornic

Charmante badplaats

Charmante badplaats met een kleine haven, de ijsmaker La Fraiseraie, het kustpad en kleine rotsachtige baaien voor zwemplezier met het hele gezin.

Meer informatie:  https://en.pornic.com/

 

Saint-Jean-de-Monts Romance © C. Blondel

Pays de Saint-Jean-de-Monts

20 kilometer zandstranden

Ontdek het Pays de Saint-Jean-de-Monts, tussen Nantes en Bordeaux, dat met zijn vele stranden tot de zonnigste plaatsen langs de Franse Atlantische kust behoort.

Breng je vakantie in alle rust door aan de zacht glooiende, open stranden en de kalme zee: een waar paradijs voor gezinnen! De vele parkeerplaatsen zijn gratis te gebruiken.

Natuurlijke stranden, boulevards en naturisme – iedereen vindt hier het ideale strand om van de zon te genieten! De watertemperatuur ligt in de zomer op ongeveer 20 graden Celsius en zelfs bij eb ligt de zee nog dicht bij het strand. De certificering ‘Pavillon Bleu’ onderstreept de kwaliteit van het zwemwater.

De talrijke 4- en 5-sterrencampings bieden alles wat je hart begeert: van comfortabele staanplaatsen tot luxe stacaravans. Vele bevinden zich in de buurt van de fietspaden op de Vélodyssée fietsroute in het midden van het bos, dat weer direct aan de stranden grenst.

Meer informatie:  https://en.saint-jean-de-monts.com/

Saint Gilles © A. Lamoureux

Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Het centrum van de sardinevisserij

Saint Gilles Croix de Vie is hét centrum voor de sardinevisserij aan de Franse Atlantische kust, met zijn pittoreske haven en charmante dorp. Uiteraard zijn er ook stranden en watersportactiviteiten voor het hele gezin. Deze plaats combineert stedelijke charme met maritieme traditie. Wandel langs de kust, rijd langs het kanaal en ontdek de baai van Adon en het strand van Boisvinet. Zo volg je de historische ontwikkeling van deze badplaats vanaf het begin en kun je je vergapen aan de spectaculaire villa’s aan het water.

Meer informatie: https://nl.payssaintgilles-tourisme.fr/ (Nederlandstalige website)

Les Sables d’Olonne © A. Lamoureux

Les Sables-d’Olonne 

Sprookjesachtige stad aan zee

Les Sables-d’Olonne heeft veel te bieden: drie havens, grote evenementen zoals om de 4 jaar de Vendée Globe, een lange maritieme traditie, beschermde natuur met bossen, moerassen en wilde kusten, een beschermd cultureel erfgoed plus een breed scala aan recreatieve en sportieve activiteiten. En dat is nog lang niet alles wat je in Les Sables d’Olonne zult vinden!

Meer informatie:  https://www.destination-lessablesdolonne.co.uk/ (Engelstalige website)

La Tranche sur Mer © MG

La Tranche-sur-Mer

Klein kustplaatsje

Het dorpje La Tranche-sur-Mer heeft een strand van maar liefst 13 km. Vlakbij ligt het Indian Forest, het grootste avonturenpark in Frankrijk.

Meer informatie: http://www.latranchesurmer-tourisme.co.uk/

© Puy du Fou

Het themapark Puy du Fou

Het beste pretpark ter wereld

Het themapark Puy du Fou is uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld. Het biedt een verscheidenheid aan geweldige shows en attracties voor het hele gezin in een natuurlijke omgeving.

Meer informatie:  http://www.puydufou.com/nl

Nog meer bestemmingen …

 Charente-Maritime 
 en Gironde 

 Les Landes en de Pyrénées-  Atlantiques