Leestijd: 3 minuten

Hou je ook zo van de zee? Wacht dan niet tot de zomer met je volgende strandvakantie! Geniet van een veelzijdige voorjaarsvakantie aan de Franse Atlantische kust. En zelfs als de zon niet schijnt, kun je de ogen van je kinderen laten stralen. Hoe? Heel eenvoudig: met de volgende activiteiten – geschikt voor alle weersomstandigheden.

 • Welkom aan boord van Escal’Atlantic: in dit ontdekkingsmuseum in Saint-Nazaire (Loire-Atlantique) duik je onder in de fascinerende wereld van een oceaanstomer. Loop over de replica’s van oude scheepsbruggen en voel je als een passagier uit lang vervlogen tijden. Ontdek het museum op eigen houtje in ca. 1 tot 1,5 uur. De informatieborden en interactieve spellen zijn beschikbaar in het Frans, Engels, Duits en Spaans.
 • Zin in een beetje actie? De nieuwste trend na paintballen heet archery tag. In de Vendée biedt het Explora Parc in Saint Jean de Monts als eerste park in Frankrijk deze en andere funsports aan. Met de boog in de hand verdedig je je team tegen je tegenstanders. Groot plezier voor jong en oud – vanaf 10 jaar.
 • In het Atelier de la Sardine (Saint-Gilles-Croix-de Vie) leer je alles over de kleine vis die het havenstadje zo beroemd heeft gemaakt. Van de sardinevisserij tot aan de keuze van de vis, over hun bereiding en hoe ze uiteindelijk in die artistieke sardineblikjes terechtkomen. Je komt het allemaal te weten in de laatste ‘Conserverie’ van de Vendée, ‘La Perle de Dieux’. Heerlijk: aan het einde van je bezoek kun je ook nog wat lekkers proeven!
 • Van 11 tot 13 april is hoog in de lucht boven Châtelaillon-Plage een kleurrijk spektakel te bewonderen. Hier komen vliegerfans samen voor de 27e editie van het internationale vliegerfestival ‘Festival international du cerf-volant et du vent’. Kom naar het strand en bewonder vliegers in alle soorten en maten!
 • In Rochefort (Charente-Maritime) kunnen dankzij het combinatieticket alle maritieme highlights van de stad in één rondgang worden ontdekt: het fregat Hermione, de Corderie Royale, het Marine-Museum en het klimpark Accro-mâts vormen samen het ‘Arsenal des mers’. Een bezoekje waard!
 • Bij prachtig lenteweer hoog door de boomtoppen klimmen: dat kan in Porge-Océan in het klimpark ‘Les Peuples des Cimes’. Naast Frans wordt hier ook Duits en Engels gesproken. Of je kunt gaan genieten van de zonsopgang of zonsondergang tijdens rondleidingen op de hoogste zandduin van Europa, de Dune du Pilat – een onvergetelijke ervaring.
 • Maison de l’Huître © Gregory Cassiau

  Maison de l’Huître © Gregory Cassiau

  In Bordeaux is wijn niet alleen een onderwerp voor volwassenen! In het Museum La Cité du Vin zijn kinderen ook van harte welkom. Er zijn speciale aanbiedingen en interactieve spellen voor de kleintjes. Net zo spannend en leerzaam: het Maison de l’Huître in Gujan-Mestras. Hier kunnen jong en oud kennismaken met de wereld van de oesterteelt en zelfs even een oestervisser worden!

 • Ontdek in het zuiden van de Franse Atlantische kust, direct achter het strand van Anglet, de natuur op een actieve én natuurvriendelijke manier: doorkruis het bos van Pignada met een elektrische step. Plezier gegarandeerd! Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Meer informatie: https://green-escapade.fr/.
 • Is het weer niet zo geschikt voor outdoor-activiteiten? Geen probleem in Biarritz: in het Aquarium en in de Cité de l’Océan zal niemand zich vervelen. Hier staat alles in het teken van de onderwaterwereld en natuurbescherming. Leerzaam en boeiend!

Zoals je ziet: aan de Franse Atlantische kust is er voor elk weertype wel een passende activiteit te vinden. Zien we je daar?

© Titelfoto: Grégory Cassiau – Les Escapades